Grotere kans op een chronische ziekte

Ondanks dat mensen met autisme veel minder snel zullen drinken of roken hebben ze opvallend genoeg wel een veel grotere kans op allerlei chronische aandoeningen. Van diabetes, zwaar overgewicht tot hart- en vaatziekten, maar ook bij minder voorkomende aandoeningen als eet- en slaapstoornissen komen beduidend vaker voor bij mensen met autisme dan gemiddeld.

Dit artikel vertelt over de eerste grootschalige studie over chronische aandoeningen bij volwassen met autisme.

“Children with autism become adults with autism,” said Lisa Croen who led the study and is director of the Autism Research Program at Kaiser Permanente Northern California. “Doctors caring for adults need to be aware that adults have autism and an adult with autism could be walking through their door.”

En het artikel staat hier:  https://www.disabilityscoop.com/2014/05/14/study-autism-chronic-disease/19364/?fbclid=IwAR2quzntW3sLnfAuzgafQYDvnI9FTit2WHj-JV6-0QxgStR4bJNgTv7DeG0

Schrijf een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑