Shutdowns begrijpen

Shutdowns zijn vergelijkbaar met meltdowns maar zien er heel anders uit. Ook deze zijn voor veel mensen met autisme regelmatige kost. Voor de buitenwereld een stuk minder opvallend, maar voor degene die het overkomt net zo ingrijpend.

Dit artikel legt uit wat een shutdown is, wat het niet is (géén relaxte zone-out) en hoe er mee omgegaan kan worden.

I will re-state again that shutdowns, like meltdowns, are involuntary neurological events that cannot be controlled by the person experiencing one, and as such they are not “behavioral problems.” A shutdown is not laziness. A shutdown is not stubbornness. A shutdown is not being disrespectful. As with meltdowns, trying to reward someone for not having shutdowns or punish someone for having shutdowns is incredibly cruel and utterly pointless.

En het artikel staat hier:  https://speakingofautismcom.wordpress.com/2019/11/11/understanding-shutdowns-and-autism/?fbclid=IwAR0SeXrxpQ3iPEliawGunQbpq2LDD4iLxPdaklvTrOMqd6OlJbqNh3eXv_8

Schrijf een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑